Tilaesittely

Tilamme sijaitsee Polvijärvellä kirkasvetisen Höytiäisen rannalla. Tilaamme ympäröi kaunis karjalainen maalaismaisema perinnelaitumet metsäsaarekkeineen, viljapellot ja järvimaisema. Kesäisin pelloilla laiduntaa emolehmät vasikoineen.


Tilamme pellot viljellään luonnonmukaisesti, nykyaikaisin luontoa säästävin menetelmin. Viljapelloilla viljelemme pääasiassa kauraa, vehnää ja ohraa oman karjanrehuksi. Niittylohkoilla kasvaa apilaa, josta tehdään apilasäilörehua karjan talviruokintaa varten

Kasvatamme luonnonmukaisin menetelmin (luomu) puhdasrotuista Limousin pihvikarjaa. Limousin on väriltään kullanruskea. Rotuominaisuuksiin kuuluu erittän hyvä lihaksikkuus.
Talvella eläimet oleskelevat nykyaikaisessa pihatossa, vapaina karsinoissa. Pihaton yhteydessä on myös jaloittelutarha, johon eläimet pääsevät ulkoilemaan. Myös isäntäväen on mukava hoitaa karjaansa pihatossa. Eläimet kuuluu karjantarkkailuun, joka on avuksi kehittäessämme karjaamme. Osa eläimistä kasvatetaan tuotantoeläimiksi ja osa lihantuotantoon.
Jokaisella eläimellä on oma nimi. Voit ehdottaa vasikalle nimeä Nimiehdotus-sivulta.

Suurin osa emoista poikii keväällä. Kesäisin emolehmät hoitavat luonnollisesti vasikoitaan laitumella. Lehmä hoivaa ja imettää vasikkaansa noin puolivuotta. Astutussonni huolehtii daameistaan ja laittaa alulle seuraavana keväänä syntyvät vasikat. Talveksi emot vasikoineen palaavat pihattoon.  Varttuneet vasikat erotellaan sonni ja hieho ns. teiniryhmiin.

 

 

Laskuri
208851